Ce spune ministrul Finanțelor despre programul Prima Casă 2019

  • Mauwis de Mauwis
  • acum 5 ani

Programul Prima Casă va continua și în 2019, fiind util pentru economie, iar eventualele modificări la acesta ar urma să fie transmise săptămâna viitoare, spune Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

„Noi vom bugeta pentru anul viitor în continuare programul Prima Casă pentru că a fost foarte util în economie. Nu știu exact acum suma, dar în ianuarie o sa vedeți exact cu cât anume vom bugeta”, a declarat ministrul Finanțelor într-o emisiune televizată, potrivit Agerpres.

Eugen Teodorovici a mai explicat și că, dacă vor exista, eventuale modificări aduse criteriilor de eligibilitate, precum un plafon de vârstă sau de venit, ar urma să fie făcute publice săptămâna viitoare.

„Dacă se schimbă ceva față de cadrul legal care a reglementat Prima Casă, vor fi astfel de modificări legislative puse din timp transparente pe site-ul MFP”, a detaliat el.

Programul Prima Casă a fost lansat în 2009. Bugetul alocat în 2018 pentru acesta a fost de 2 miliarde de lei. În primele 10 luni ale anului au fost acordate 17.915 garanții, în valoare de 1,7 miliarde de lei și 6.494 promisiuni de garantare. Dacă se va respecta în continuare planul inițial, această sumă va fi alocată pentru Prima Casă și în 2019 și în 2020, pentru ca în 2021, plafon să se reducă la 1,5 miliarde de lei.

Sursa: Imobiliare.ro

Compare listings

Comparaţie